Redcord biedt verbetering bij voormalig NK Turnster Milou Bosscher

Milou Bosscher (14) voormalig turntalent belandde op haar nek tijdens het NK Trampolinespringen in 2015 en werd met een dwarslaesie opgenomen in het ziekenhuis. Sinds 14 juli 2016 komt Milou wekelijks bij TIGRA Heerenveen voor haar Redcord behandelingen.

Artsen vertelden dat Milou nooit meer iets zou kunnen, maar Milou is vastbesloten dat ze weer kan bewegen! Een aantal maanden na het ongeluk kwam Milou haar turntrainster met idee om Redcord therapie bij TIGRA Heerenveen te proberen. De klik met de fysiotherapeut van TIGRA was er gelijk! Beiden regelmatig in Sportstad Heerenveen te vinden, de één voor training (Milou) en de ander voor behandelingen, zorgde gelijk voor een klik die voor moed zorgde bij Milou.

Redcord biedt verbetering

Met behulp van onder andere de Redcord sessies ziet Milou langzaamaan verbeteringen. Het gebruik van de armen is sterk verbeterd en ook de nekproblemen zijn verminderd. Het Redcord systeem activeert gericht spieren in het lichaam, waardoor schommelingen ontstaan. Door de schommelingen maakt het lichaam corrigerende bewegingen om in balans te blijven. Hierdoor ontstaan spierspanningen, wat veel van de spieren vraagt en deze tevens corrigeert.

Stichting Milou

Veel behandelingen en therapieën die Milou helpen bij haar lichamelijke verbeteringen worden niet vergoed vanuit de zorgverzekering. Haar vader en opa richtten daarom Stichting Milou op. Vanuit deze stichting worden andere therapieën vergoed, hulpmiddelen gezocht die Milou in het dagelijks leven ondersteunen, maar ook praktische middelen zoals een lichte computer die Milou zelf kan tillen aangeschaft. Ook al helpen de huidige behandelingen en therapieën Milou vooruit, ze blijft zoeken naar nog meer mogelijkheden die haar kunnen helpen! Als u haar daarbij wil helpen, steun dan de stichting. Kijk voor meer informatie op www.stichtingmilou.nl.

Redcord therapie

Redcord is een behandelmethode om spieren te stimuleren die overbelast zijn of door compensatie strategieën van het lichaam inactief zijn geraakt. Er wordt gebruik gemaakt van eigen lichaamsgewicht, instabiele koorden en touwen om de ‘slapende spieren’ op te wekken. Door gecontroleerde, verantwoorde vibraties toe te dienen aan de touwen worden er extra impulsen veroorzaakt waardoor spieren en spierspanningen worden geactiveerd. Het op het juiste moment activeren van spieren en spierspanningen in één behandeling kan het bewegingspatroon van de patiënt al sterk verbeteren.

Geloof en een hoop liefde
De Redcord therapie helpt Milou en ook anderen patiënten bij het revalidatieproces. KRO Kruispunt maakte in maart 2016 een documentaire ‘Vechten voor hoop’, waar onder andere Milou en haar familie aan het woord kwamen. EO besloot om opnieuw een uitzending te maken in het programma ‘Geloof en een hoop liefde. In deze documentaire wordt opnieuw Milou haar revalidatietraject in beeld gebracht. Zo kwamen de documentairemakers ook mee naar TIGRA Fysiotherapie om de Redcord behandeling in beeld te brengen. U kunt de gehele uitzending hier terugkijken.

Heeft u vragen over Redcord als behandelmethode? Neem gerust contact met ons op!

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

©

Meer artikelen

Nieuws | 18 mei 2022

GEZOCHT… (STARTENDE) FYSIOTHERAPEUT AAN HUIS

Soms is een patiënt niet in staat om naar onze praktijk te komen. Ga jij bij ze langs? We zien jouw motivatie + cv ️graag tegemoet via g.broekema@tigraheerenveen.nl.

Lees verder

Nieuws | 16 mei 2022

Vacature: Arbeidsfysiotherapeut (io) Fysiotherapeut met affiniteit Arbeid & Gezondheid

TIGRA Heerenveen is op zoek naar een Adviseur Arbeid & Gezondheid / Arbeidsfysiotherapeut voor 24-32 uur per week. Bekijk hier de vacature.  

Lees verder

Nieuws | 15 mei 2022

BEN JIJ OF KEN JIJ EEN FYSIOTHERAPEUT CHRONISCHE PIJN

  Ben jij de fysiotherapeut die het fascinerend vindt om te ontdekken waar het in de verschillende systemen misgaat en vind je het leuk om samen met de patiënt te onderzoeken welke knelpunten er aanwezig zijn, dan hebben wij een ontzettend leuke functie voor jou. In een nauwe samenwerking met onze psychosomatisch fysiotherapeut willen we deze zorg […]

Lees verder

Meer artikelen

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken