Sieta Anema is vanaf nu aangesloten bij het Chronisch ZorgNet

Wist je dat?
Onze fysiotherapeut Sieta Anema vanaf nu ook is aangesloten bij het Chronisch ZorgNet. Zij is nu gespecialiseerd in het behandelen van de vaatziekte claudicatio intermittens.

Sieta: “Om het complexe beeld omtrent claudicatio intermittens beter te begrijpen ben ik de cursus van het Chornisch Zorgnet gaan volgen. Op 20 februari ben ik met collega’s uit het hele land de hele dag online bezig geweest om alle ontwikkelingen omtrent de beste onderzoeken en behandelingen voor claudicatio intermittens te leren. Die dag heb ik veel geleerd en met succes afgerond. Nu ben ik klaar om iedereen met claudicatio intermittens optimaal te helpen! Ik heb er zin in!”​

Wat is claudicatio intermittens?
Dit staat ook wel bekend als etalagebenen. Het is een vaatziekte waarbij de bloedvaten in en naar de benen vernauwd zijn door slagaderverkalking.

Wat zijn de symptomen?
Heb je pijn in je benen bij:

  • Lopen
  • Rennen
  • Traplopen

Gaat deze kramp na een korte pauze over, maar zodra je weer beweegt komt de pijn weer terug? Dit zijn symptomen van claudicatio intermittens.

Wat zijn de oorzaken?
Etalagebenen ontstaan vaak vanuit slagaderverkalking. Dit is onderdeel van ons verouderingsproces en komt bij iedere mens voor.

Hoe werkt de behandeling?
De behandeling bestaat uit looptherapie. Het doel is om de klachten te verminderen.

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken?
Klik hier: https://tigraheerenveen.nl/klachten/claudicatio-intermittens-etalagebenen

©

Meer artikelen

Nieuws | 18 mei 2022

GEZOCHT… (STARTENDE) FYSIOTHERAPEUT AAN HUIS

Soms is een patiënt niet in staat om naar onze praktijk te komen. Ga jij bij ze langs? We zien jouw motivatie + cv ️graag tegemoet via g.broekema@tigraheerenveen.nl.

Lees verder

Nieuws | 16 mei 2022

Vacature: Arbeidsfysiotherapeut (io) Fysiotherapeut met affiniteit Arbeid & Gezondheid

TIGRA Heerenveen is op zoek naar een Adviseur Arbeid & Gezondheid / Arbeidsfysiotherapeut voor 24-32 uur per week. Bekijk hier de vacature.  

Lees verder

Nieuws | 15 mei 2022

BEN JIJ OF KEN JIJ EEN FYSIOTHERAPEUT CHRONISCHE PIJN

  Ben jij de fysiotherapeut die het fascinerend vindt om te ontdekken waar het in de verschillende systemen misgaat en vind je het leuk om samen met de patiënt te onderzoeken welke knelpunten er aanwezig zijn, dan hebben wij een ontzettend leuke functie voor jou. In een nauwe samenwerking met onze psychosomatisch fysiotherapeut willen we deze zorg […]

Lees verder

Meer artikelen

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken