Sieta Anema is vanaf nu aangesloten bij het Chronisch ZorgNet

Wist je dat?
Onze fysiotherapeut Sieta Anema vanaf nu ook is aangesloten bij het Chronisch ZorgNet. Zij is nu gespecialiseerd in het behandelen van de vaatziekte claudicatio intermittens.

Sieta: “Om het complexe beeld omtrent claudicatio intermittens beter te begrijpen ben ik de cursus van het Chornisch Zorgnet gaan volgen. Op 20 februari ben ik met collega’s uit het hele land de hele dag online bezig geweest om alle ontwikkelingen omtrent de beste onderzoeken en behandelingen voor claudicatio intermittens te leren. Die dag heb ik veel geleerd en met succes afgerond. Nu ben ik klaar om iedereen met claudicatio intermittens optimaal te helpen! Ik heb er zin in!”​

Wat is claudicatio intermittens?
Dit staat ook wel bekend als etalagebenen. Het is een vaatziekte waarbij de bloedvaten in en naar de benen vernauwd zijn door slagaderverkalking.

Wat zijn de symptomen?
Heb je pijn in je benen bij:

  • Lopen
  • Rennen
  • Traplopen

Gaat deze kramp na een korte pauze over, maar zodra je weer beweegt komt de pijn weer terug? Dit zijn symptomen van claudicatio intermittens.

Wat zijn de oorzaken?
Etalagebenen ontstaan vaak vanuit slagaderverkalking. Dit is onderdeel van ons verouderingsproces en komt bij iedere mens voor.

Hoe werkt de behandeling?
De behandeling bestaat uit looptherapie. Het doel is om de klachten te verminderen.

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken?
Klik hier: https://tigraheerenveen.nl/klachten/claudicatio-intermittens-etalagebenen

©

Meer artikelen

Nieuws | 2 maart 2023

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Ben jij fysiotherapeut en wil jij met iets nieuws beginnen, bekijk dan direct onze vacature (s)! Solliciteer en maak  deel uit van ons team van specialisten. Vacature Fysiotherapeut Ouderenzorg Vacature Fysiotherapeut aan Huis Vacature: Bedrijfs- of Arbeidsfysiotherapeut (of fysiotherapeut met deze ambitie)

Lees verder

Nieuws | 14 februari 2023

Cursus Balans & Stabiliteit

TIGRA Heerenveen biedt opnieuw de bekende cursus balans en stabiliteitstraining aan gegeven door Chris Groothoff. Een cursus met een visie die in verschillende domeinen van de fysiotherapie zijn toepassing vindt. 𝔼𝕣 𝕫𝕚𝕛𝕟 𝟜𝟛 𝕡𝕦𝕟𝕥𝕖𝕟 𝕥𝕠𝕖𝕘𝕖𝕜𝕖𝕟𝕕 𝕕𝕠𝕠𝕣 𝕕𝕖 𝕒𝕔𝕔𝕣𝕖𝕕𝕚𝕥𝕒𝕥𝕚𝕖𝕔𝕠𝕞𝕞𝕚𝕤𝕤𝕚𝕖 𝕧𝕒𝕟 𝕙𝕖𝕥 𝕂𝕨𝕒𝕝𝕚𝕥𝕖𝕚𝕥𝕤𝕙𝕦𝕚𝕤 𝔽𝕪𝕤𝕚𝕠𝕥𝕙𝕖𝕣𝕒𝕡𝕚𝕖. 4- daagse cursus balans en stabiliteitstraining Heerenveen: woensdag 26 april, 17 mei, 31 mei […]

Lees verder

Nieuws | 1 februari 2023

Vacature: Bedrijfs- of Arbeidsfysiotherapeut (of fysiotherapeut met deze ambitie)

TIGRA Heerenveen is op zoek naar een Bedrijfs- of Arbeidsfysiotherapeut (of fysiotherapeut met deze ambitie) voor 24-32 uur per week. Bekijk hier de vacature.  

Lees verder

Meer artikelen

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken