Waar start je als je graag ‘iets met leefstijl wilt’ ?

Een gezonde leefstijl is een belangrijk thema op het werk. In het kader van de duurzame inzetbaarheid, het terugdringen van verzuim en bevlogen blijven voor je werkzaamheden. Waar start je mee als je graag ‘iets met leefstijl wilt’ ? Om je medewerkers mee te krijgen in gedragsverandering vergt dit nogal wat. Met een doel voor ogen en een helder plan krijg je wat je graag wilt: Gezonde fitte medewerkers die zorgen voor een positief bedrijfsimago.

We nemen je mee in ons jaarprogramma Sûnens petear gericht op de inzetbaarheid en gezondheid van jullie belangrijkste kapitaal – de medewerker. Bijna overbodig om te benoemen maar we doen het toch: een gezonde werknemer is productiever, verzuimt minder, gemotiveerder en helpt je bij een positief bedrijfsimago.

Je hebt het doel voor ogen, maar hoe ga je dit vertalen naar je medewerkers? Door het maken van een plan en wij kunnen je daarbij helpen met ons jaarprogramma. Het ‘Sûnens petear’ – in gesprek over gezondheid – 

  • Training sûnens praet voor leidinggevenden.
  • Kick off sessie met alle werknemers.
  • Workshop voor de deelnemers aan het jaarprogramma met een onderwerp passend bij jullie organisatie. Denk aan voeding en slaap bij ploegendiensten, roken, de invloeden van stress en voeding en het belang van ontspanning en beweging. De in-company lezing / workshop geeft veel eye-openers en inzicht voor de werknemers.
  • Spreekuur in company (door een van onze hbo- geschoolde leefstijlcoaches).

Voor werknemers in ploegendiensten zoomen we in op de effecten van voeding en slaap bij ploegendiensten, voor werknemers die de hele dag beeldschermwerk verrichten zoomen we in op het belang van ergonomie, voor werknemers die een grote fysieke belasting hebben zoomen we hierop in. Je begrijpt: met ons team hebben we de verschillende expertises in huis en vertalen we dit op maat naar jullie organisatie.

Wanneer past dit programma bij jullie organisatie? Het praktisch en logisch vertalen van gezondheid en vitaliteit is een van de sterke punten van ons team. Dit maakt het programma laagdrempelig en toegankelijk voor alle medewerkers.  De onderdelen worden als “Leuk – Leerzaam en Doelgericht” ervaren. De werknemer creëert door deelname de Motivatie – Capaciteit en Gelegenheid om veranderingsbereidheid om te zetten naar blijvende veranderingen in de leefstijl.

De kracht van het jaarprogramma zit in de blijvende gedragsverandering. Verandering vergt tijd, aandacht, training en cultuur aanpassing. Samen is een van de sleutelwoorden in het programma.

Kortom; je wilt iets met leefstijl doen binnen je organisatie, neem contact op en we maken je plannen concreet en vertalen dit naar jullie organisatie. Je kunt ons bereiken op inzetbaarheid@tigraheerenveen.nl of 0513 – 627165.

 Onze gezondheid staat voorop – alle activiteiten worden coronaproof aangeboden en aangepast indien nodig.

©

Meer artikelen

Nieuws | 2 maart 2023

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Ben jij fysiotherapeut en wil jij met iets nieuws beginnen, bekijk dan direct onze vacature (s)! Solliciteer en maak  deel uit van ons team van specialisten. Vacature Fysiotherapeut Ouderenzorg Vacature Fysiotherapeut aan Huis Vacature: Bedrijfs- of Arbeidsfysiotherapeut (of fysiotherapeut met deze ambitie)

Lees verder

Nieuws | 14 februari 2023

Cursus Balans & Stabiliteit

TIGRA Heerenveen biedt opnieuw de bekende cursus balans en stabiliteitstraining aan gegeven door Chris Groothoff. Een cursus met een visie die in verschillende domeinen van de fysiotherapie zijn toepassing vindt. 𝔼𝕣 𝕫𝕚𝕛𝕟 𝟜𝟛 𝕡𝕦𝕟𝕥𝕖𝕟 𝕥𝕠𝕖𝕘𝕖𝕜𝕖𝕟𝕕 𝕕𝕠𝕠𝕣 𝕕𝕖 𝕒𝕔𝕔𝕣𝕖𝕕𝕚𝕥𝕒𝕥𝕚𝕖𝕔𝕠𝕞𝕞𝕚𝕤𝕤𝕚𝕖 𝕧𝕒𝕟 𝕙𝕖𝕥 𝕂𝕨𝕒𝕝𝕚𝕥𝕖𝕚𝕥𝕤𝕙𝕦𝕚𝕤 𝔽𝕪𝕤𝕚𝕠𝕥𝕙𝕖𝕣𝕒𝕡𝕚𝕖. 4- daagse cursus balans en stabiliteitstraining Heerenveen: woensdag 26 april, 17 mei, 31 mei […]

Lees verder

Nieuws | 1 februari 2023

Vacature: Bedrijfs- of Arbeidsfysiotherapeut (of fysiotherapeut met deze ambitie)

TIGRA Heerenveen is op zoek naar een Bedrijfs- of Arbeidsfysiotherapeut (of fysiotherapeut met deze ambitie) voor 24-32 uur per week. Bekijk hier de vacature.  

Lees verder

Meer artikelen

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken