Over Chris Groothoff

BIG-nummer 59033727904
c.groothoff@tigraheerenveen.nl

Chris werkt sinds 1984 bij TIGRA Fysiotherapie Heerenveen. Hij heeft veel ontwikkelingen binnen TIGRA en de wereld van fysiotherapie meegemaakt. Chris startte als algemeen therapeut en heeft zich via sportfysiotherapie toegelegd op stabiliteitstraining. Door de jaren heen heeft Chris het concept balans en stabiliteitstraining vorm gegeven. Vanuit dit concept behandelt hij veel (chronische) patiënten die hier speciaal voor naar TIGRA Heerenveen komen. ”Door middel van aandacht bij het bewegen kun je tot normalisering van de spierbalans komen. Ook wel motorisch leren genoemd”.

Niet alleen ontwikkelde Chris de balans en stabiliteitstraining, hij ontwikkelde zich ook als Redcord fysiotherapeut.

Door de therapieën en trainingen samen te brengen verbindt Chris verschillende mogelijkheden. ”Het mooie daarvan is dat cliënten weer opnieuw in contact komen met hun bewegingsmogelijkheden die ze zelf niet meer weten te gebruiken of vergeten zijn. Dit noemen we neuromusculaire re-educatie. Daarbij is ook aandacht voor het mentale stuk. Elke gedragsverandering en emotie geeft namelijk een andere houding of spierspanning”.

In zijn vrije tijd beweegt Chris zich graag in de natuur. Van wandelen, fietsen tot aan zeilen en yoga. Daarnaast is hij ook zeer muzikaal en speelt hij graag piano of saxofoon.

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken