Over Inge van Santen

BIG-nummer 79061483504
i.vansanten@tigraheerenveen.nl

Inge behandelt als kinderfysiotherapeut kinderen van 0 tot 18 jaar met allerlei verschillende klachten. Dit kan zijn een voorkeurshouding bij een zuigeling, rugklachten bij een puber, problemen met fietsen bij een kleuter, schrijfproblemen bij het schoolgaande kind, aangeboren problematiek of sportgerelateerde klachten. “Ik vind het ontzettend leuk om een uitdagende omgeving voor een kind te creëren, waar we op een speelse manier vooruitgang kunnen boeken”.

Ze rondde in 2004 haar HBO Fysiotherapie af en heeft een aantal jaar ervaring opgedaan als algemene fysiotherapeut om in 2013 haar Master Kinderfysiotherapie te starten in Utrecht. “Iets wat al jaren mijn grote wens was”.

Na het afronden van haar Master Kinderfysiotherapie in 2016 verdiepte Inge zich in kinderfysiotherapie door verschillende cursussen te volgen, zoals Sensorische Informatieverwerking, Medical Taping bij kinderen, kinderen met ‘somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten’ (SOLK) en Plagiocephalometrie (een meetmethode om de vorm van de schedel vast te kunnen leggen bij zuigelingen met een voorkeurshouding). Inge begeleidt bij TIGRA de FitKids-groepen, is actief bij werkgroep JOGG, ziet kinderen aan huis en onderhoudt nauw contact met kinderartsen en kinderrevalidatieartsen in ziekenhuis Tjongerschans.

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken