Over Roald Otten

BIG-nummer 39910231304
r.otten@tigraheerenveen.nl

Roald Otten is een oude bekende; Nadat hij in 2008 is afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool in Groningen, heeft hij ongeveer twee jaar gewerkt bij TIGRA. Hiernaast was hij werkzaam als fysio bij de Flyers.

In 2010 is Roald verhuisd naar Qatar om te gaan werken bij Aspetar, een sportmedisch ziekenhuis en later ook bij het Nationaal Olympisch voetbalteam van Qatar. Hier werkte hij dagelijks in een fantastische setting met veel goede (sport)fysiotherapeuten, (sport)artsen en chirurgen.

‘Sportfysiotherapie is niet mijn werk, maar mijn passie.’ Roald vindt het heerlijk om elke dag bezig te zijn met mensen die graag meer uit zichzelf willen halen en daarbij hulp nodig hebben om beter en sterker te worden en om lichamelijke klachten te verminderen. Sporters halen fysiek graag het maximale uit zichzelf en daardoor werkt hij graag met deze groep patiënten.

Eind 2015 is Roald teruggekomen naar Nederland en als zelfstandig fysiotherapeut gaan werken bij J&C Sportrevalidatie in Amstelveen. Hij is in 2014 vanuit Qatar begonnen aan de opleiding Masters of Science in Sports Physiotherapy via de University of Bath, te Engeland en deze heeft hij in 2018 afgerond.

Ook op wetenschappelijk gebied heeft hij zich goed kunnen ontwikkelen door o.a. zijn betrokkenheid bij meerdere onderzoeken, vooral op het gebied van de lies. Roald heeft inmiddels een aantal studies gepubliceerd, hij was als fysiotherapeut onderdeel van het Aspetar Groin Pain Centre, waar een multidisciplinair team van specialisten alle sporters met liesblessures onderzochten en behandelden. Om deze kennis en ervaring te delen heeft hij onlangs via het platform van SoccerDoc een geaccrediteerde e-learning ontwikkeld en geeft hij regelmatig presentaties en workshops.

Na jaren in het buitenland en in Almere/Amstelveen te hebben gewoond en gewerkt, is hij nu samen met zijn gezin terug in het Friese Haagje waar hij geboren en getogen is.

Roald is blij terug te zijn bij TIGRA en wij zijn trots dat hij zich weer aansluit bij ons team.

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken