Revalidatie botbreuk enkel Gerwin

In 2015 brak Gerwin zijn enkel tijdens het polsstokhoogspringen en leek hij na een periode met gips hersteld te zijn. Toch bleef Gerwin klachten houden tijdens zijn sport bij Atletiekvereniging AV Heerenveen. Net op het moment wanneer het maximale van zijn enkel werd gevraagd kreeg Gerwin een pijnscheut in de enkel. Op advies van zijn trainer is Gerwin naar TIGRA Heereveen gegaan om zijn enkel deskundig te laten onderzoeken.

Na het verhaal van Gerwin, het lichamelijk onderzoek en een aantal testen is direct een echografisch onderzoek gedaan op de praktijk van TIGRA Heerenveen. Er bleken 3 losse botfragmenten in de enkel te zitten op een plek waar dit niet hoort. Dit leek een duidelijke verklaring voor de klachten tijdens het sporten. Één nadeel was dat dit niet middels fysiotherapie zou kunnen herstellen…

Na overleg met de huisarts en sportarts van Sportgeneeskunde Friesland is Gerwin doorverwezen naar het ziekenhuis. Op de röntgenfoto en CT-scan werd bevestigd wat we met het echografisch onderzoek hadden gezien. De losse botfragmenten werden middels een operatieve ingreep verwijderd. Hierna liep Gerwin enkele weken met gips rond, maar na deze rustperiode werd het tijd om te revalideren. De enkel was namelijk opgezwollen, pijnlijk en stijf. Daarnaast waren alle spieren slap geworden en voelde de enkel instabiel aan.

Een intensieve periode van sportspecifieke revalidatie volgde. Inmiddels is Gerwin weer helemaal de oude en traint hij maar liefst 8 tot 9 keer per week. En het belangrijkste: Gerwin kan zijn sport weer op het hoogste niveau uitoefenen zonder pijn te ervaren.

Heb je last van een blessure, heb je een operatie in het vooruitzicht of ben je net geopereerd? We helpen je graag bij het herstel en bij het terugkeren naar het oorspronkelijke sportniveau. Maak direct een afspraak of bel 0513 – 627 165.

Afspraak maken

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuws | 2 maart 2023

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Ben jij fysiotherapeut en wil jij met iets nieuws beginnen, bekijk dan direct onze vacature (s)! Solliciteer en maak  deel uit van ons team van specialisten. Vacature Fysiotherapeut Ouderenzorg Vacature Fysiotherapeut aan Huis Vacature: Bedrijfs- of Arbeidsfysiotherapeut (of fysiotherapeut met deze ambitie)

Lees verder

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken