Kruisband operatie gehad?

Start direct met revalideren!

Revalidatie na operatie

Je bent net geopereerd aan je voorste kruisband? Dan adviseren we je zo snel mogelijk te starten met het revalidatietraject. We zien je graag binnen 4 tot 7 dagen na de operatie om een revalidatieplan te maken.

We maken altijd bij iedereen een persoonlijk revalidatieplan. We houden hierbij rekening met je leeftijd, klachten, krachtverlies, angsten, instabiliteit, de sport die je beoefent en je doelen.

Afhankelijk van jouw gewenste (sport)niveau duurt het totale revalidatietraject 9 tot 12 maanden. Dit is een zware periode voor je lichaam maar ook mentaal.

In de eerste fase is het doel om de pijn en zwelling te verminderen en weer zonder krukken kunnen lopen. Je gaat je knie weer bewegen en voorzichtig je spieren leren aansturen en belasten.

In de tweede fase is het doel om weer te kunnen sporten en je knie weer wat zwaarder te belasten. In deze fase wordt de belasting van je geopereerde knie weer geleidelijk aan opgebouwd.

In de derde en laatste fase is het doel weer volledig jouw sport of werk uit te kunnen voeren. We gaan je hierin uitdagen op verschillende ondergronden en met onverwachte bewegingen.

TIGRA Fysiotherapie Knieschool

Bij (top)sporters adviseren we het revalidatietraject na 6 maanden voort te zetten bij onze eigen knieschool. Met onze knieschool onderscheiden we ons van andere fysiotherapiepraktijken. Je gaat trainen bij onze knieschool in de laatste fase van je revalidatietraject. Je gaat dan sport specifiek trainen. De knieschool trainingen zijn in een groepje buiten op het veld of de atletiekbaan. Hier kunnen we op verschillende ondergronden trainen.

Aanmelden revalidatie kruisband

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.