Revalidatie

Heerenveen bruist als het gaat om sport! Het voorkomen en behandelen van sportblessures is dan ook één van onze kerntaken. Geblesseerde sporters zo snel mogelijk, via doelgerichte programma’s, terugbrengen op het oorspronkelijke niveau. Met dat doel begeleiden wij vele (top)sporters uit de ruime regio. We werken nauw samen met het Sportgeneeskunde Friesland en het Tjongerschans ziekenhuis.

Sportrevalidatie is heel breed. Onze begeleiding is gericht op de periode dat de sporter geblesseerd raakt tot sporthervatting op het oude niveau. Soms is het oude niveau niet haalbaar. Dan is het doel om binnen de grenzen het hoogst haalbare niveau te bereiken.

Dit kan ook betekenen dat een sporter soms na de behandeling een beter niveau haalt dan voor het moment van de blessure. Simpelweg omdat op basis van een goede analyse en behandeling niet eerder geconstateerde tekortkomingen in bijvoorbeeld kracht of coördinatie extra aandacht hebben gekregen tijdens de revalidatie.

Naast sportrevalidatie kunnen er andere vormen van revalidatie plaatsvinden zoals bijvoorbeeld revalidatie bij chronische pijn.

Onze collega’s vertellen in de video meer over revalideren bij TIGRA Fysiotherapie Heerenveen.

Vragen of wilt u een afspraak maken? Vul het formulier in of bel 0513 – 627 165.

Contactformulier

Nieuws | 22 februari 2017

Redcord biedt verbetering bij voormalig NK Turnster Milou Bosscher

Milou Bosscher (14) voormalig turntalent belandde op haar nek tijdens het NK Trampolinespringen in 2015 en werd met een dwarslaesie opgenomen in het ziekenhuis. Sinds 14 juli 2016 komt Milou wekelijks bij TIGRA Heerenveen voor haar Redcord behandelingen. Artsen vertelden dat Milou nooit meer iets zou kunnen, maar Milou is vastbesloten dat ze weer kan […]

Lees verder

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken