Knieschool

De knieschool is een unieke revalidatiemethode voor sporters die na hun knieblessure graag weer op wedstrijdniveau willen presteren. De knieschool vindt buiten plaats op het veld, in het zand en op de atletiekbaan. Met een groepje van gemiddeld 3-6 personen wordt aandacht besteed aan sport specifieke revalidatie. Het doel is terugkeren naar het oorspronkelijke sportniveau of het realiseren van de door de cliënt gestelde doelen.

Wanneer naar de knieschool?

Als je als sporter weer wilt terugkeren, na een blessure, op je oude sportniveau. Zoals bijvoorbeeld:

  • Na revalidatie van een operatieve ingreep van de voorste- en/of achterste kruisband.
  • Na revalidatie van een operatie ingreep aan de binnen- en/of buitenband.
  • Na een revalidatie van meniscus letsel.
  • Na revalidatie van een knieblessure

Behandeling

De knieschool is de laatste halte van de revalidatie en helpt sporters om op een laagdrempelige manier weer te gaan sporten. We bereiden cliënten daarbij zo optimaal mogelijk voor op de werkelijkheid waarbij de cliënt afhankelijk van het doel weer veilig terug kan keren op zijn of haar eigen sportniveau.

Bij de knieschool krijgt iedereen individuele coaching en instructies zodat ook het laatste stukje van de revalidatiedoelstellingen worden behaald. Er wordt aandacht geschonken aan hele sport specifieke oefenvormen, zoals wenden, keren, sprongvormen, versnellingen en remmen.

Vaak is de knieschool ook een ‘eye opener’, waarbij ingeslepen (loop)patronen welke de klachten in stand kunnen houden worden gecorrigeerd.De knieschool is een aanrader voor een ieder die na een knieblessure weer op wedstrijdniveau wil terugkomen. Klaske vertelt je over haar ervaring met de knieschool.

Vergoeding & verwijzing

Er zijn twee type revalidatie afhankelijk van het type revalidatie kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding.

Post Operatieve revalidatie
Na een knie operatie heeft u recht op een jaar lang fysiotherapie met uitzondering van de eerste 20 behandelingen. De 20 behandelingen zijn voor eigen rekening, maar wordt vergoed door de zorgverzekeraar als u een aanvullend pakket heeft voor fysiotherapie. De knieschool valt onder fysiotherapeutische behandelingen en wordt daarom in de meeste gevallen volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Wel wordt eerst het eigen risico aangesproken, welke vaak al gebruikt is na de operatie.

Conservatieve revalidatie
Als er geen operatie heeft plaatsgevonden kunt u gebruik maken van uw aanvullende pakket fysiotherapie. Heeft u geen aanvullend pakket, dan komen de kosten voor eigen rekening.

Er is voor deelname aan de knieschool geen verwijzing van een huisarts of specialist nodig.

Maak direct een afspraak door het onderstaande formulier in te vullen of te bellen met 0513 – 627 165.

Afspraak maken

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuws | 7 mei 2021

Paulien Verhaar over haar revalidatie na corona

Paulien Verhaar (schaatster) is sinds eind 2020 bezig met het herstellen van langdurige coronaklachten, ook wel long covid genoemd. “Elke keer dat ik weer ging inspannen was het nog te veel en krijg ik een terugval (verhoging, hoofdpijn, extreme vermoeidheid). Op een gegeven moment was boodschappen doen al te veel. Heel moeilijk is het om […]

Lees verder

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken