Veldrevalidatie

De veldrevalidatie is een uniek onderdeel van de revalidatie voor sporters die na hun knieblessure graag weer op wedstrijdniveau willen presteren. De veldrevalidatie vindt buiten plaats op het veld, in het zand en op de atletiekbaan. Met een groepje van gemiddeld 3-6 personen wordt aandacht besteed aan sport specifieke revalidatie. Het doel is terugkeren naar het oorspronkelijke sportniveau of het realiseren van de door de cliënt gestelde doelen.

Wanneer?

Als je als sporter weer wilt terugkeren, na een blessure, op je oude sportniveau. Zoals bijvoorbeeld:
• Na revalidatie van een operatieve ingreep of blessure van de knie.
• Na revalidatie van een operatie of blessure van de enkel.
• Na een revalidatie van een heup of liesblessure.

Behandeling

De veldrevalidatie is de laatste halte van de revalidatie en helpt sporters om op een laagdrempelige manier weer te gaan sporten. We bereiden cliënten daarbij zo optimaal mogelijk voor op de werkelijkheid waarbij de cliënt afhankelijk van het doel weer veilig terug kan keren op zijn of haar eigen sportniveau.
Tijdens de veldrevalidatie krijgt iedereen individuele coaching en instructies zodat ook het laatste stukje van de revalidatiedoelstellingen worden behaald. Er wordt aandacht geschonken aan hele sport specifieke oefenvormen, zoals wenden, keren, sprongvormen, versnellingen en remmen.

Vaak is de veldrevalidatie ook een ‘eye opener’, waarbij ingeslepen (loop)patronen welke de klachten in stand kunnen houden worden gecorrigeerd. De veldrevalidatie is een aanrader voor eenieder die na een sportblessure weer op wedstrijdniveau wil terugkomen. Klaske vertelt je over haar ervaring met de knieschool.

Vergoeding & Verwijzing

Er zijn twee types revalidatie afhankelijk van het type kun je in aanmerking komen voor een vergoeding.
Post Operatieve revalidatie
Na een operatie heb je recht op een jaar lang fysiotherapie met uitzondering van de eerste 20 behandelingen. Deze 20 behandelingen zijn voor eigen rekening, maar worden vergoed door de zorgverzekeraar als er een aanvullend pakket is voor fysiotherapie. De veldrevalidatie valt onder fysiotherapeutische behandeling en wordt daarom in de meeste gevallen volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Wel wordt eerst het eigen risico aangesproken, welke vaak al gebruikt is na de operatie.
Conservatieve revalidatie
Als er geen operatie heeft plaatsgevonden kan er gebruik worden gemaakt van het aanvullend pakket fysiotherapie. Heb je geen aanvullend pakket, dan komen de kosten voor eigen rekening. Er is voor deelname geen verwijzing van een huisarts of specialist nodig.

Maak direct een afspraak door het onderstaande formulier in te vullen of te bellen met 0513 – 627 165.

Afspraak maken

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuws | 14 oktober 2022

Zwembadrevalidatie

Vorig jaar zijn we bij TIGRA Fysiotherapie gestart met de zwembadrevalidatie. Een mooie toegevoegde waarde tijdens de revalidatie van een blessure of operatie. Benieuwd wat we allemaal in het zwembad van Sportstad Heerenveen doen en of dit wellicht iets voor jou kan zijn? Lees meer: https://www.tigraheerenveen.nl/revalidatie/zwembadrevalidatie/

Lees verder

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken