Zwembadrevalidatie

Trainen en oefenen in het zwembad

Een mooie toegevoegde waarde tijdens de revalidatie van een blessure of operatie. De zwembadrevalidatie vindt plaats in het zwembad van Sportstad.

Door het drijvende vermogen van het water kan er worden geoefend met minder lichaamsgewicht. Zo kan iemand in het water bijvoorbeeld al wandelen, terwijl hij of zij normaal gesproken nog met krukken loopt. Tevens kan er gebruik worden gemaakt van de weerstand van het water. Bekijk de video om een goede indruk te krijgen van wat er allemaal mogelijk is tijdens de zwembadrevalidatie.

Wanneer naar de zwembadrevalidatie?

De zwembadrevalidatie is bedoeld voor patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat, bijvoorbeeld na een operatie of blessure. De zwembadrevalidatie is toevoeging aan de reguliere behandeling/revalidatie en vindt plaats in overleg met uw fysiotherapeut.

Vergoeding & Verwijzing

De zwembadrevalidatie valt onder fysiotherapeutische behandeling en wordt daarom in de meeste gevallen volledig vergoed door de zorgverzekeraar als je hiervoor verzekerd bent. Heb je geen aanvullende zorgverzekering, dan komen de kosten voor eigen rekening.

Post Operatieve revalidatie
Na een operatie heb je recht op een jaar lang fysiotherapie met uitzondering van de eerste 20 behandelingen. Deze 20 behandelingen zijn voor eigen rekening, maar worden vergoed door de zorgverzekeraar als er een aanvullend pakket is voor fysiotherapie. De veldrevalidatie valt onder fysiotherapeutische behandeling en wordt daarom in de meeste gevallen volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Wel wordt eerst het eigen risico aangesproken, welke vaak al gebruikt is na de operatie.

Maak direct een afspraak door het onderstaande formulier in te vullen of te bellen met 0513 – 627 165.

Afspraak maken

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuws | 14 oktober 2022

Zwembadrevalidatie

Vorig jaar zijn we bij TIGRA Fysiotherapie gestart met de zwembadrevalidatie. Een mooie toegevoegde waarde tijdens de revalidatie van een blessure of operatie. Benieuwd wat we allemaal in het zwembad van Sportstad Heerenveen doen en of dit wellicht iets voor jou kan zijn? Lees meer: https://www.tigraheerenveen.nl/revalidatie/zwembadrevalidatie/

Lees verder

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken