Ruitergevoel training

Laat je Ruitergevoel maar zitten…

Neem het niet te letterlijk! Je hoeft niet te stoppen met paardrijden. Maar wij van TIGRA Fysiotherapie willen je helpen om met gevoel op je paard te zitten!

Paardrijden is niet gewoon maar op een paard zitten. Dat weten we allemaal, maar goed in balans zitten en rijden met je gevoel is best lastig. Goed zitten doe je niet zo maar even, dat moet je ruitergevoel doen! Tijdens deze training leer je voelen, het beheersen van je brein en zitten met Ruitergevoel.

Hoeveel gevoel heb jij?

Bij de één is het gevoel meer ontwikkeld dan bij de ander, maar bij iedereen is ruitergevoel aanwezig! In deze cursus ga je dat gevoel ontwikkelen. De cursus is dus voor iedere ruiter geschikt (vanaf 15 jaar).

Hoe kun jij zitten?

Met Ruitergevoel gaat het niet om hoe je moet zitten, maar hoe je kunt zitten. Er is niet één manier om goed te zitten. Er zijn meerdere goede houdingen. Jij gaat deze verschillende goede houdingen ervaren en voelen!

Stil en rechtop zitten op een paard bestaat niet! Het hele lichaam van je paard is in beweging en daar ga jij met je gevoel in mee. Ieder stap is dus een andere houding om voor het oog rechtop en stil te zitten. Het aanpassend ruitervermogen noemen wij dat. Dat aanpassen gebeurt in je brein zonder dat jij daar over nadenkt. Zonder na te denken ga jij leren voelen wat er gebeurt met je lichaam. Hiermee vullen we jouw brein met verschillende houdingen en bewegingen. En hierdoor kun je steeds beter zitten met je gevoel.

Balanceren van je lichaam

Bij paardrijden wordt altijd veel over balans gesproken. Als je goed in balans zit val je minder snel van je paard en kun je beter de bewegingen volgen. Maar heb jij je lichaam wel in balans? Kun jij je hoofd recht boven je lichaam balanceren? En je wervels op elkaar laten schommelen in een rechte lijn? Belangrijk om rechtop te kunnen zitten of de juiste beenhulpen te kunnen geven. Niet alleen je paard maar ook jij moet je lichaam constant in een goede balans brengen.

We oefenen op een balansbal om je lichaam te leren voelen en te gaan afstemmen. Het gaat dus niet om kunstjes doen op een bal maar het ontwikkelen van je ruitergevoel. Je gaat ontspannen je balans ontwikkelen. Je ervaart de verschillende houdingen en leert dit langer vol te houden zodat je dit ook kunt toepassen in het rijden.

Chris Groothoff leert je voelen

Chris Groothoff is al ruim 35 jaar fysiotherapeut. Met al zijn levenservaringen heeft Chris het concept balans en stabiliteitstraining ontwikkeld. Dit past hij toe in het behandelen van zijn patiënten. Dit kan verschillen van (chronische) klachten tot (sport)blessures. Hiermee helpt hij je de pijn te verminderen of er zelfs vanaf te komen. Maar ook sporters leren hun lichaam beter kennen en komen hierdoor tot betere prestaties!

Chris laat jou je lichaam ontdekken en de beheersing van je lichaam uitbreiden. Deze unieke trainingsmethode legt de focus op voelen en leren. Het gaat niet om presteren maar het ontwikkelen van je Ruitergevoel. Weten hoe je moet zitten is daarbij niet van belang en kan zelfs tegenwerken. Je gaat voelen wat er gebeurt tijdens de verschillende oefeningen. Chris helpt jou je brein bewust te maken van de juiste zit en hoe je dit kunt ontwikkelen.

Naast veel ervaring in de fysiotherapie, balans en stabiliteit heeft Chris ook jarenlang zelf paard gereden. Hij begrijpt dus waar je het over hebt en weet wat belangrijk is om goed te kunnen paardrijden. Zelf heeft hij mogen ervaren wat het verschil is met paardrijden als je beter weet wat er in je lichaam gebeurd.

Kosten & locatie

Deze ruitergevoel training bestaat uit 4 trainingen van 1 uur.
Je kunt deze training met 3 personen doen. De kosten zijn dan 125,- per persoon.

Je mag je eigen balansbal meenemen. Heb je die niet? Dan kun je die via ons bestellen. Dit kun je aangeven in het aanmeldformulier.

Datum + tijd:
Op nader te bepalen dinsdag- of donderdagavonden in overleg met jou.

Locatie:
TIGRA Oefenzaal
Roerdomplaan 1a
8446 JP Heerenveen

Nog andere vragen? Mail ze dan.

Afspraak maken Ruitergevoel trainingen

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken