Stress Coaching

Heb je veel last van stress en ben je op zoek naar een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning? Stress coaching kan jou daarbij helpen. Stress coaching is een onderdeel van alle trajecten die wij aanbieden t.a.v. de BRAVO-leefstijlfactoren (Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning). Op dit onderdeel (Ontspanning) werken we met het programma ‘Werken aan Veerkracht’ van HeartMath®. Dit programma is een concrete tool op het gebied van stressreductie.

Hoe werkt het?

We beginnen samen met de cliënt met het in kaart brengen van stress- en energiebronnen. Wat zorgt er bij deze cliënt voor dat hij/zij minder energie heeft en welke activiteiten zorgen weer voor energie en veerkracht? In zeven counselingsmomenten krijgt de cliënt meer inzicht in de gevolgen van stress, leert de cliënt energielekken op te sporen en te dichten en energie op te laden en vast te houden. De cliënt leert hierbij concrete technieken waarmee hij/zij beter om kan gaan met stressvolle situaties. Met deze technieken wordt gewerkt aan meer veerkracht.

Tijdens de counseling maken we gebruik van het emWave® Pro Plus en het Inner BalanceTM programma. Dit systeem geeft inzicht in onze mentale veerkracht door ons HRV (hartritme variabiliteit) te meten met een oorclip. Ons hartritme varieert voortdurend, met andere woorden de tijdsintervallen tussen hartslagen wisselen constant. Dit noemen we HRV. Wanneer we gestrest zijn, een gejaagd of onprettig gevoel ervaren, wordt onze HRV meer chaotisch en schokkend. Door middel van ademhalingstechnieken en emotie regulatie kunnen we weer harmonie aanbrengen in ons HRV en zo werken aan onze veerkracht. Dit is direct te zien op het scherm en zo leert men eenvoudig de juiste technieken.

Wil jij je meer informatie over stress coaching? Vul het contactformulier in of bel met 0513 – 627 165.

Afspraak maken

  • Geef hier eventuele voorkeur voor dag / tijdstip aan
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuws | 2 maart 2023

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Ben jij fysiotherapeut en wil jij met iets nieuws beginnen, bekijk dan direct onze vacature (s)! Solliciteer en maak  deel uit van ons team van specialisten. Vacature Fysiotherapeut Ouderenzorg Vacature Fysiotherapeut aan Huis Vacature: Bedrijfs- of Arbeidsfysiotherapeut (of fysiotherapeut met deze ambitie)

Lees verder

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken